Erkenning van Nederlands zakelijk succes

Best Managed Companies 2021

Erkenning van Nederlands zakelijk succes

Welkom!

Meer dan een decennium geleden lanceerde Deloitte het Best Managed Companies (BMC) programma in Nederland. Hét wereldwijde programma dat zakelijke succes van de leidende/impactvolle niet-beursgenoteerde spelers viert door bedrijven, die op het hoogste niveau van zakelijke prestaties opereren, te erkennen en naar een hoger niveau te tillen. Middels een rigoureus en onafhankelijk proces worden de managementvaardigheden en -praktijken van de deelnemende bedrijven geëvalueerd op basis van bewezen best practices. De focus ligt op vier categorieën, namelijk: strategie, cultuur, financiën en innovatie. Ben jij een leidende/impactvolle speler? Beschik jij over uitstekend leiderschap, een innovatieve mindset en aanpassingsvermogen? En ben je benieuwd welke componenten echt hebben geholpen en welke een snellere ontwikkeling hebben belemmerd? Deelname aan het Best Managed Companies-programma van Deloitte levert de antwoorden! In deze brochure vind je de belangrijkste informatie met betrekking tot deelname. We hopen dat je deelneemt! Coen & Alexander

Waarom meedoen?

Een interactieve sessie omtrent het strategische en operationele management van jouw bedrijf, waarbij input vanuit verschillende perspectieven wordt gebruikt: a. Jullie management; b. Medewerkers; c. Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht; d. Deloitte-experts; e. Andere leidende bedrijven.

Direct contact met ervaren experts die vanuit de breedte van Deloitte meedenken en advies geven over het verbeteren van zwakke plekken binnen jouw bedrijf.

Een fantastische reputatie boost en mooie media-aandacht dat uitstraalt op zakelijke klanten, consumenten en (potentiële) medewerkers - nu en in de toekomst.

De mogelijkheid om kennis te vergaren op actuele onderwerpen en in dialoog te treden met vakgenoten.

Wie kan meedoen?

Omzet meer dan €50 miljoen

Bestaat minimaal 5 jaar

Waargenomen als leidende speler of impactvol in jullie respectieve (niche-) segment

Substantieel belang in handen van in Nederland gevestigde personen of entiteiten

Hoofdkantoor of belangrijk besliscentrum in Nederland (activiteiten kunnen in het buitenland zijn)

Volledig compliant volgens juridisch, fiscaal en ethisch perspectief

Bedrijfsvoering heeft zich de afgelopen drie boekjaren effectief aangepast aan veranderende marktomstandigheden

Sterke bestuursstructuur (cfr. Actieve adviesraad/ raad van bestuur)

Wat is de investering?

Het BMC-programma is gericht op het vinden van de best geleide, niet-beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Het programma evalueert de managementvaardigheden en -praktijken en erkent de algehele bedrijfsprestaties en groei. Om inzicht te krijgen in jouw bedrijf worden medewerkers, directie en indien van toepassing ook de raad van commissarissen gevraagd vragenlijsten in te vullen. Op basis van deze resultaten evalueren onze ervaren professionals jouw bedrijf op het gebied van strategie, bestuur & financiën, capaciteiten & innovatie, en cultuur & inzet. Deze resultaten worden vergeleken met branchegenoten. Tijdens een interactieve deep dive met jullie management worden de resultaten gedeeld en samen gekeken naar- en advies gegeven over de verbeterpunten. Na afloop ontvangen jullie een rapport met de input van de vragenlijst, de inzichten uit de deep dive sessie en de persoonlijke feedback van jullie coach. Het uiteindelijke rapport bepaald of jullie worden uitgeroepen tot Best Managed Company.

Naast het verkrijgen van inzichten worden jullie aangemoedigd om deel te nemen aan nationale en internationale bijeenkomsten over verschillende actuele onderwerpen. Jullie worden ook uitgenodigd op ons BMC-gala, waar de BMC-Awards worden uitgereikt en een jury van bedrijfsleiders de Excellence Awards uitreikt aan BMC-bedrijven die zich echt onderscheiden in een van de vier BMC-pijlers. Investering Er zijn geen kosten verbonden aan deelname voor het BMC-programma. Het enige wat wordt gevraagd is een investering in tijd. In de tijdlijn hieronder kun je zien hoeveel tijd er nodig is.

AANMELDING

QUICK-SCAN (30 min.)

  • Meer dan €50 miljoen omzet
  • Hoofdkantoor in NL
  • Disruptief binnen industrie
  • Financieel gezond
  • Bestaat minimaal 5 jaar

ASSESSMENT (1 uur)

Assessment op drie niveaus's:

  • Raad van Commissarrisen
  • Directie
  • Medewerkers

DEEP DIVE (4-8 uur)

Zoom in op de verkregen inzichten begeleid door experts

JURY PROCES

  • Onafhankelijke jury beoordeeld de BMC's
  • Genomineerden voor Excellence Award pitchen voor jury

AWARDS & GALA (avond)

Contact

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Coen van den Mosselaar

Coen is een ervaren accountant en tevens projectleider van het BMC-programma. Hij helpt bedrijven toekomstbestendig te maken door continu naar sterke punten en verbeterpunten te zoeken binnen een organisatie.

Alexander Olgers

Alexander was al een grote fan van het BMC-programma voordat hij programmaleider werd. Daarnaast is Alexander partner bij Deloitte, gespecialiseerd in schuld- en kapitaaladvisering.