Erkenning van Nederlands zakelijk succes

Best Managed Companies

Erkenning van Nederlands zakelijk succes

Welkom!

Het Best Managed Companies programma is gericht op het vinden van de best geleide, niet‑beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Middels een grondig en onafhankelijk proces worden de managementvaardigheden en -praktijken geëvalueerd op basis van bewezen best practices en vergeleken met branchegenoten. De focus ligt op de volgende vier categorieën: strategie, cultuur, financiën en innovatie. Om inzicht te krijgen in het bedrijf worden medewerkers, directie en indien van toepassing ook de Raad van Commissarissen gevraagd verschillende vragenlijsten in te vullen.

Tijdens een interactieve sessie worden de resultaten van deze vragenlijsten geëvalueerd en mogelijke verbeterpunten besproken. Na afloop ontvang je het rapport met de input van de vragenlijst, de inzichten uit de interactieve sessie en de feedback van de coach. Dit rapport bepaalt uiteindelijk of jouw bedrijf wordt uitgeroepen tot Best Managed Company.

Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan bijeenkomsten over verschillende actuele thema’s en ben je, samen met je team, van harte uitgenodigd voor het Best Managed Companies gala waar de diverse awards uitgereikt worden.

In deze brochure vind je de belangrijkste informatie met betrekking tot deelname. Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail naar BMC@deloitte.nl.

Team Best Managed Companies

Waarom meedoen?

Een interactieve sessie over het strategische en operationele management van jouw bedrijf met input van verschillende stakeholders:

 • Management
 • Medewerkers
 • RvC en RvT
 • Deloitte-experts
 • Andere bedrijven

Direct contact met ervaren experts die vanuit de breedte van Deloitte meedenken en advies geven over het verbeteren van zwakke plekken binnen jouw bedrijf.

Toegang tot een exclusief netwerk en verbeterde zichtbaarheid voor zakelijke klanten, consumenten en (potentiële) medewerkers – voor nu en in de toekomst.

De mogelijkheid om kennis te vergaren op actuele onderwerpen en in dialoog te treden met vakgenoten.

Wie kan meedoen?

Omzet meer dan €50 miljoen

Bestaat minimaal 5 jaar

Leidinggevende/impactvolle speler binnen specifieke (niche-) segment

Substantieel belang in handen van in Nederland gevestigde personen of entiteiten

Hoofdkantoor of belangrijk besliscentrum in Nederland (activiteiten kunnen in het buitenland zijn)

Volledig compliant volgens juridisch, fiscaal en ethisch perspectief

Bedrijfsvoering heeft zich de afgelopen drie boekjaren effectief aangepast aan veranderende marktomstandigheden

Sterke bestuursstructuur: actieve Adviesraad en/of Raad van Bestuur

Wat is de investering?

Het BMC-programma is gericht op het vinden van de best geleide, niet-beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Het programma evalueert de managementvaardigheden en -praktijken en erkent de algehele bedrijfsprestaties en groei. Om inzicht te krijgen in jouw bedrijf worden medewerkers, directie en indien van toepassing ook de raad van commissarissen gevraagd vragenlijsten in te vullen. Op basis van deze resultaten evalueren onze ervaren professionals jouw bedrijf op het gebied van strategie, bestuur & financiën, capaciteiten & innovatie, en cultuur & inzet. Deze resultaten worden vergeleken met branchegenoten. Tijdens een interactieve deep dive met jullie management worden de resultaten gedeeld en samen gekeken naar- en advies gegeven over de verbeterpunten. Na afloop ontvangen jullie een rapport met de input van de vragenlijst, de inzichten uit de deep dive sessie en de persoonlijke feedback van jullie coach. Het uiteindelijke rapport bepaalt of jullie worden uitgeroepen tot Best Managed Company.

Naast het verkrijgen van inzichten worden jullie aangemoedigd om deel te nemen aan nationale en internationale bijeenkomsten over verschillende actuele onderwerpen. Jullie worden ook uitgenodigd op ons BMC-gala, waar de BMC-Awards worden uitgereikt en een jury van bedrijfsleiders de Excellence Awards uitreikt aan BMC-bedrijven die zich echt onderscheiden in een van de vier BMC-pijlers. Investering Deelname aan het Best Managed Company programma is gratis. Wel kost het een investering in de vorm van tijd. In onderstaande tijdlijn wordt inzichtelijk wat de tijdsinvestering is.

AANMELDING

QUICK-SCAN (30 min.)

 • Meer dan €50 miljoen omzet
 • Hoofdkantoor in Nederland
 • Innovatief binnen industrie
 • Financieel gezond
 • Bestaat minimaal 5 jaar

ASSESSMENT (1 uur)

Assessment op drie niveaus's:

 • Raad van Commissarrisen
 • Directie
 • Medewerkers

DEEP DIVE (4-8 uur)

Zoom in op de verkregen inzichten begeleid door experts

JURY PROCES

 • Onafhankelijke jury beoordeelt de Best Managed Companies
 • Genomineerden voor Excellence Award pitchen voor jury

AWARDS & GALA (avond)

Registeer je nu!

Het Deloitte Best Managed Companies programma erkent Nederlands zakelijk succes. Wil jij deelnemen? Registreer je via het formulier.

Houd er rekening mee dat selectie deel uitmaakt van het proces, daarom biedt de aanmelding geen garantie voor deelname aan het programma.

Contact

Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Coen van den Mosselaar

Coen is een ervaren accountant en tevens projectleider van het BMC-programma. Hij helpt bedrijven toekomstbestendig te maken door continu naar sterke punten en verbeterpunten te zoeken binnen een organisatie.

Alexander Olgers

Alexander was al een grote fan van het BMC-programma voordat hij programmaleider werd. Daarnaast is Alexander partner bij Deloitte, gespecialiseerd in schuld- en kapitaaladvisering.